Selasa, September 16, 2008

Lagu Nasyid kontemporari

nasyid..

Salam buat para pembaca blog ni. Walaupun da ada blog bahasa Inggeris, tapi nak jugak buat blog bahasa Melayu.

Saja nak post pasal koleksi lagu2 nasyid ni. Selalu time bulan puasa la aku akan rajin dengar lagu2 nasyid. Kalau dulu banyak duduk kt bilik siapkan projek, pasang je lagu2 nasyid, zikir dan ayat quran.

Tapi sebab sekarang ni tengah praktikal, so nak senang bukak imeem.com. Lepas tu cari playlist nasyid.

Aku mula layan lagu2 nasyid ni sejak masuk SMAKL dulu. Nama pun sekolah agama, mesti la layan lagu nasyid. Tapi variety la. Kena layan semua jenis lagu gak. Cuma dengar lagu2 macam ni rasa sejuk hati jugak la.

Mujur la ofis ni internet nye memang laju. So, takde la masalah lagu2 yang sangkut sebab nak load. Lagipun memang la takat lagu, cepat je nak load berbanding video youtube tu.

Esok cuti Nuzul Quran. So, ingat nk edit skit layout IIUMBloggers.com dengan AdlanKhalidi.com. Nak buat versi 1.5 plak.

Sehingga ketemu lagi di minggu hadapan, jangan lupa untuk langgan RSS blog ni. Wassalam.

12 ulasan:

  1. *tepuk tangan*! wahhh...blog Adlan berbahasa melayu!

    So you're going to spend tomorrow making mew layout la ek? tak sabat nk tgk KL-Penang style on the layout..hahaha... good luck!

    BalasPadam
  2. emm exSMAKL?myvry good frnd slalu cite ttg smakl...cz few past years her mom amik canteen tender kat SMAKL... ;)

    BalasPadam
  3. Orang Pulau Pinang ke?

    BalasPadam
  4. @ chazzie
    hehe.tepuk2..
    ala.. xsempat la nk edit layout ni.. juz wat header dulu.. nk setel IB.com n AK.com dulu rasanya..

    @aianna
    yep.. kt smakl pn 3 tahun je.. rsnya xsempat la nk merasa makanan kt kantin kalo tender baru kan..

    @fiq
    em.. bkn org penang. aku orang KL. merantau ke utara mencari rezeki..:P

    BalasPadam
  5. psssttt...tulis blogs dlm bhs kite lg bes ape..hukhuk.

    BalasPadam
  6. mengapakah saya dilarang memasuki blog adlankhalidi.com itu?

    tiap kali masuk je, keluar amaran berbunyi: IE cannot open the internet site.

    BalasPadam
  7. @ redbloddsnow
    yep. memang best jugak tulis dalam bahasa melayu.. baru perasan rupanya..

    @ Juliana
    yep. ada sedikit masalah kalau menggunakan browser IE6. harap boleh guna Firefox atau IE7 dan yg terbaru..

    BalasPadam
  8. ok..settle!!Thanks :)

    BalasPadam
  9. nabilahani4:58 PTG

    salam teman se smakl ku, Ahmad.

    3 yrs in that skool has taught me a lot :)

    remembr yr abg man and kak teh? ust kam? ustz nasriah? ah, those were the days.

    moga terus bertazkirah dan berkongsi ilmu dengan kami ya. and to myss, ehem2 ;)

    BalasPadam
  10. em.. abg man yep. kak teh nope. xkenal sgt la puteri2 time kt smakl dulu kecuali classmate je..

    ust kam pasti la kenal.

    insyaAllah. sekadar peringatan untuk diri sendiri juga..

    BalasPadam
  11. Salam...lagu SMAKL yg tajuk apa ntah, (sorry tak ingat) yang ada ditimang gelombang tu,ada tak ek?
    kasetnya saya dah takde.maklum dah lama benor.

    BalasPadam
  12. ummu Masyitah,
    Salam. maaf. Saya pun dah lama meninggalkan SMAKL, sejak 2001 lagi. memang tak ingat da lagu ape. mungkin kalau tanya bekas penasyid SMAKL, mereka mungkin tahu.

    BalasPadam