Khamis, September 18, 2008

Website Islam rekaan Yahudi

Salam.

Dah banyak kali dah dapat banyak email pasal website2 yang mengelirukan umat Islam ni. Tapi email ni tak update sangat. Lepas aku dah check link2 dalam tu, just nak tambah sedikit komen.

1. www.Answering-Islam.org
Ni memang laman web yang direka oleh orang Kristian. Tujuannya untuk memesongkan segala tentang Islam dan menyeru untuk memeluk agama Kristian.

2. www.Aboutislam.com - converttoislam.org
Laman web ni memang dah takde dah. Sekarang dia akan direct ke laman Converttoislam. org. Tapi aku rasa motif dia tetap sama jugak cuma bernaung di bawah nama yang baru.

3. www.TheQuran.com
Laman web ni pun dah takde. Maybe diorang tak bayar hosting kat server or domain tu. Bila aku bukak, dapat 502 Bad Gateway.

4. AllahAssurance.com
Laman web ni pun dah takde. Sekarang jadi domain parking. Rasanya yang ni pun tak bayar hosting kat server or domain tu.

So sekarang ni tinggal dua saja yang pertama dan kedua tu. Tapi aku nak suggest untuk semua saudara Muslimin dan Muslimat, ada jugak laman web yang bertujuan untuk mempertahankan Islam. InsyaAllah yang ni boleh dipercayai.

www.Answering-Christianity.com
Ni laman web yang direka untuk menangkis persoalan mengenai agama Kristian. Kita sebagai umat Islam kenalah tambah ilmu pengetahuan kita, supaya boleh jawab kalau ditanyakan soalan2 yang mengelirukan mengenai agama suci kita, agama Islam.

Walaupun design dia mcm old skool sikit tapi yang penting isi dia mantap!

Sekian, wassalam.

3 ulasan:

  1. ulasan.. catat ulasan.. seriously still kekok..haha..

    regarding on the site, yeah, sometimes we don't know who are the webmasters and we might end up getting wrong info.. it's important to get the info right..

    and kalau anda semua sedar, everytime we made typo "blogspot" > "blogpsot" it will redirect us to a bible website.. hmm...

    BalasPadam
  2. @chazzie

    wah.. betul la..

    myadlan.blogpsot.com..
    nnt terus direct ke website Bible dan kristian page.. seram!!

    adakah ini rencana Blogger yang yahudi/Kristian ni? ish3.. kene selidik lebih ni..

    BalasPadam
  3. sila selidik..nanti boleh share ngan blogger yang lain.. bygkan kalau semua username.blogpsot akan redirect ke situ, how many hits they get everyday?? and that's not good..

    BalasPadam